Livegang website EigenWijks.nu

Waar ga je als inwoner heen wanneer je graag vrijwilligerswerk in de wijk wilt doen? Of gewoon een leuke bezigheid zoekt? Wanneer je hulp nodig hebt, bijvoorbeeld met het gebruik van een computer? Het vinden van initiatieven in Nieuwegein wordt gemakkelijker. Vanaf nu staan veel initiatieven uit Nieuwegein verzamelend op één website. Met de nieuwe website EigenWijks wil de gemeente Nieuwegein bewoners en bewonersinitiatieven een boost geven.

Iedere wijk is anders. Maar alle wijken maken Nieuwegein. Samen met inwoners wil EigenWijks Nieuwegein iedere wijk (nog) veiliger, gezelliger en mooier maken. De aanpak daarvoor verschilt per wijk, maar er is één overeenkomst: EigenWijks Nieuwegein gaat samen met bewoners aan de slag en zet bewoners en de wijk centraal. Want “wie kan nu beter beslissen wat de wijk nodig heeft, dan de mensen die er wonen?”, aldus Sabrina Eijk van EigenWijks Nieuwegein.

Inwoners konden al met een idee voor hun wijk aankloppen bij een van de sociaal programmeurs van de gemeente en de sociaal makelaar van MOvactor. Door de komst van de website kan er nu makkelijker contact worden gelegd met andere initiatieven. Op de website zijn tips te vinden voor het opzetten van een initiatief, er kan via de kaart gezocht worden naar initiatieven en er is een agenda met activiteiten van de initiatieven. Iedereen kan zijn of haar initiatief gemakkelijk ‘op de kaart’ zetten en activiteiten toevoegen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk