Lionsclub Nieuwegein helpt het Prinses Maxima Centrum met € 10.864

Namens Lionsclub Nieuwegein overhandigd Edwin van Straten en Loes Spronk een cheque van € 10.864 aan districtsgouverneur Gery Groen voor de ouder-kind-kamers in het Prinses Maxima Centrum. Secretaris Loes Spronk is zeer tevreden over het bedrag dat de Nieuwegeindse Lions bijeen hebben gebracht. Loes komt zelf uit de zorg en weet als geen ander hoe belangrijk ouder-kind-kamers zijn.

Samen met een groot aantal andere Lionsclubs in Nederland bracht Lionsclub een bedrag van € 335.000 bij elkaar voor de inrichting van ouder-kind-kamers in het Prinses Maxima Centrum. Onder meer door de clubacties en met de verkoop van wijn, hebben de Lions Nieuwegein het benodigde geld ingezameld. Een delegatie van de Lions Nederland zal een cheque met het bedrag aan de raad van bestuur van het Prinses Maxima Centrum aanbieden.

Medio 2018 worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Prinses Máxima Centrum behandeld. Hier is alle kennis en ervaring op het gebied van kinderoncologie samengebracht. Zo krijgt elk kind met kanker de beste behandeling en heeft het een grotere kans om te overleven. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker en nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte.

Dit landelijk centrum voor de behandeling van kinderkanker heeft 85 zogenaamde ouder-kind-kamers. Deze kamers geven de ouders de mogelijkheid om dag en nacht bij hun kind te zijn en het kind een ‘thuisgevoel’ te geven. Deze kamers waren toe aan een grondige renovatie, waarvoor het geld ontbrak bij het Prinses Maxima Centrum.

Op de foto: Links Gery Groen, midden Edwin van Straten rechts Loes Spronk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren