Lions halen al 86.2 kg aan oud geld op in Nieuwegein

Via een verzamel zuil bij Albert Heijn Nieuwegein op winkelcentrum Cityplaza zamelen de leden van de Lionsclub Utrecht Kromme Rijn oud en vreemd geld in voor staar operaties in arme derde wereld landen. Elke Nederlander heeft wel oud en vreemd geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamel zuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden.

Onlangs leegde Ellen Sikkes weer de geldzuil en maar liefst 11,5 kg oud geld kon zij bijschrijven aan het totaal van 74,7 kg die eerder waren opgehaald. In totaal is dus nu al 86,2 kg oud geld opgehaald! Dit is exclusief het papiergeld. ‘Behalve oud en vreemd geld en eurocentmunten bevatte de zuil 8 biljetten van € 10,-. Deze bijdrage wordt ook door wilde Ganzen met 50% verhoogd. Dat is dus€ 120,- in totaal naast al het andere geld. Geweldig’ aldus Ellen Sikkes van de Lions.

De opbrengst van de actie gaat volgens Het Robin Hood principe: rijken betalen voor de armen. De operatie in de derde wereld landen kost € 30,-. De rijke betaalt 15 meer. Wij geven € 15,-  en de kliniek heeft weer € 30,- om een blinde gratis te opereren. Voor weinig geld kan je dan heel veel bereiken. De blinde kan weer zien (levensvreugde), kan weer meedraaien in het arbeidsproces (economische waarde).

Elke € 10,- wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15,-. De opbrengst van de actie gaat naar oogklinieken in arme derde wereldlanden. Een eenvoudige staaroperatie kost daar € 30,-. Het beleid is dat de Lions met oogklinieken aldaar afspreken dat ze een rijke blinde voor een staaroperatie € 45,- vragen. Ze houden daar € 15,- van over. Met bijdrage van de Lions van € 15,- heeft de kliniek dan weer € 30,- om een arme blinde gratis te opereren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren