Lions halen al 74.7 kg aan oud geld op in Nieuwegein

Via een verzamel zuil bij Albert Heijn Nieuwegein op winkelcentrum Cityplaza zamelen de leden van de Lionsclub Utrecht Kromme Rijn oud en vreemd geld in voor staar operaties in arme derde wereld landen. Elke Nederlander heeft wel oud en vreemd geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamel zuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden.

Onlangs leegde Ellen Sikkes weer de geldzuil en maar liefst 9,3 kg oud geld kon zij bijschrijven aan het totaal van 65,4 kg die eerder waren opgehaald. In totaal is dus nu al 74,7 kg oud geld opgehaald! Dit is exclusief het papiergeld. Behalve vreemd en oud geld worden ook euro’s ingeleverd. Deze bijdrage wordt ook door Wilde Ganzen verhoogd met 50%.

De opbrengst van de actie gaat volgens Het Robin Hood principe: rijken betalen voor de armen. De operatie in de derde wereld landen kost 30 euro. De rijke betaalt 15 meer. Wij geven 15 euro en de kliniek heeft weer 30 euro om een blinde gratis te opereren. Voor weinig geld kan je dan heel veel bereiken. De blinde kan weer zien (levensvreugde), kan weer meedraaien in het arbeidsproces (economische waarde).

Elke € 10,- wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15,-. De opbrengst van de actie gaat naar oogklinieken in arme derde wereldlanden. Een eenvoudige staaroperatie kost daar € 30,-. Het beleid is dat de Lions met oogklinieken aldaar afspreken dat ze een rijke blinde voor een staaroperatie € 45,- vragen. Ze houden daar € 15,- van over. Met bijdrage van de Lions van € 15,- heeft de kliniek dan weer € 30,- om een arme blinde gratis te opereren.

De Lionsclub zoekt nog een eigenaar van een winkel in Nieuwegein die een zuil voor dit goede doel wil plaatsen in haar winkel. Indien er belangstelling is dan kan er contact worden opgenomen met de Lionsclub via: Utrecht.Krommerijn@lions.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!