Lions halen al 65.4 kg aan oud geld op in Nieuwegein

Via een verzamel zuil bij Albert Heijn Nieuwegein op winkelcentrum Cityplaza zamelen de leden van de Lionsclub Utrecht Kromme Rijn oud en vreemd geld in voor staar operaties in arme derde wereld landen. Elke Nederlander heeft wel oud en vreemd geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamel zuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden.

Onlangs leegde Ellen Sikkes weer de geldzuil en maar liefst 6,8 kg oud geld kon zij bijschrijven aan het totaal van 58,6 kg die eerder waren opgehaald. In totaal is dus nu al 65,4 kg oud geld opgehaald! Dit is exclusief het papiergeld. Behalve vreemd en oud geld worden ook euro’s ingeleverd. Deze bijdrage wordt ook door Wilde Ganzen verhoogd met 50%.

De leden van Lions Club Utrecht Kromme Rijn maken een voorselectie van de opbrengst, waarna leden van de landelijke werkgroep het verder afhandelen. Onlangs meldde onze landelijke coördinator dat de inlevering van guldenoogst van de afgelopen 15 maanden bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam € 3.500,- heeft opgeleverd.

Ellen Sikkes van de Lionsclub: ‘De 381 kg munten waar wij niets meer mee kunnen, gaat naar veilinghuis MPO/Heritage voor de veiling van november. Hopelijk brengt dat minstens € 1.600,- op. Kopers zijn meestal Oost Europeanen.’

Ook gaat er deze week 400 kg koper en nikkel geld naar een metaalhandel. ‘De Cu en Ni prijzen zijn de laatste maanden aardig gestegen. De 20 kg zilvergeld houden we nog maar even vast want de zilverprijs is historisch laag’ aldus Sikkes.

De Lionsclub zoekt nog een eigenaar van een winkel in Nieuwegein die een zuil voor dit goede doel wil plaatsen in haar winkel. Indien er belangstelling is dan kan er contact worden opgenomen met de Lionsclub via: Utrecht.Krommerijn@lions.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren