Like en cancel: de Week van de Mediawijsheid in Nieuwegein

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (4 november t/m 12 november) staan we met elkaar stil bij wat het leven in de onlinewereld betekent. Hoe zorg je voor een goede on- en offline balans? Hoe houd je het samen sociaal online? En wat speelt er zich allemaal af achter jouw beeldscherm? Tijdens de Week van de Mediawijsheid is er van alles te doen voor jong en oud bij bibliotheek De tweede verdieping te Nieuwegein. Kom je ook langs?

Op dinsdag 1 november 15:30 – 17:00 starten we met een Digibrigadebijeenkomst met het thema Digitale Balans en E-health. Hoe kunnen digitale hulpmiddelen zoals apps je helpen met meer bewegen of geestelijk welzijn? De GGD GHOR Nederland zal meer komen vertellen over hun GGD-appstore. Klik hier voor meer informatie.

Vanaf 4 november zal de expositie Het geheime leven achter jouw beeldscherm te zien zijn in de bibliotheek. Deze tentoonstelling onthult het geheime leven achter jouw scherm, van ontwerpen die je aan een app verslaafd houden, welke data er allemaal wordt verzameld (en hoe dit gebeurt), tot de vele handen die nodig zijn om een smartphone te maken. Je kunt de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Maandag 7 november 14:30 – 16:00 gaan we samen bij het Pluscafé in gesprek met het Mediateam over online sociaal gedrag. Hoe houden wij het samen sociaal online? Zitten er eigenlijk grenzen aan online gedrag en wat is strafbaar?

Dinsdag 8 november om 20:00 zal het landelijke webinar like & cancel voor ouders plaatsvinden. Een webinar met praktische tips over het online mediagebruik van kinderen voor ouders van kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Wat doet jouw kind online? In de Whatsappgroep van school bijvoorbeeld of op andere sociale mediakanalen zoals TikTok? Steeds meer kinderen voelen de druk om meer likes te krijgen. Het is een Online Webinar via Teams, meld je hier aan om gratis mee te doen.

Op donderdag 10 november rollen wij ons yogamatje uit! Tijdens Lucky Life van 14:30 – 16:00 gaan wij aan de slag met Tech Yoga. Technologie: wij zijn er altijd mee verbonden en soms is dat best een haat-liefdeverhouding. Met Tech Yoga proberen we onszelf uit die kramp te halen.

Het Open lab op zaterdag 12 november 14:00 – 16:00 staat in het teken van mediawijsheid games.
Speel de Data-Detox game, Hackshield of maak je eigen nepnieuws met onze green-screen. Word een echte cyberagent tijdens het Open Lab op zaterdag 12 november.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk