Lijsttrekkersdebat(tle) en verkiezingsmarkt

Op dinsdag 25 februari organiseert Politiek Café Nieuwegein voor de derde maal een groot lijsttrekkersdebat. Dit debat, waaraan negen Nieuwegeinse partijen deelnemen, vindt plaats in het NBC Congrescentrum. De aanvang is 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Evenals bij de reguliere bijeenkomsten van het Politiek Café zijn alle Nieuwegeiners van harte welkom bij deze speciale avond. Naast het lijsttrekkersdebat wordt ook een verkiezingsmarkt georganiseerd. Hier kunnen de partijen zich met kraampjes presenteren.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart gaan de lijsttrekkers van CDA, ChristenUnie, D66, Groen Links, ieders Belang, PvdA, SP, VSP en VVD, tijdens het lijsttrekkersdebat(tle), de verkiezingsstrijd met elkaar aan. Verdeeld over drie blokken belichten steeds drie lijsttrekkers één of meerdere zelfgekozen lokale thema’s. Daarna diepen zij met een panel van collega-lijsttrekkers en een daartoe uitgenodigde deskundige, deze onderwerpen verder uit. Daar de lijsttrekkers zelf hun onderwerpen mogen bepalen, zijn verrassingen niet uitgesloten deze avond. Een grote klok houdt de tijd van iedere debater bij. De volgorde van presentatie van de lijsttrekkers zal voorafgaand door loting worden bepaald.

Het lijsttrekkersdebat(tle) vindt plaats op en rond een centraal opgesteld, verhoogd podium. René Hansen, gespreksleider van het Politiek Café, zal vanaf dit podium op zijn eigen humorvolle wijze de avond in goede banen leiden. De panelleden nemen plaats langs de zijdes van het podium en voor achterban en publiek zijn statafels en zitjes rond het podium opgesteld. De kraampjes van de verkiezingsmarkt bevinden zich langs de wanden van de zaal. In dit originele en sprankelende concept wordt niet alleen een beroep gedaan op de debatvaardigheden van de deelnemers, maar ook op hun presentatie, improvisatietalent en duidelijke stellingname.

In tegenstelling tot de reguliere bijeenkomsten van het Politiek Café kan het aanwezige publiek deze avond niet actief meediscussiëren. Zij kan achter wel door middel van Twitter haar mening geven, via #PCNieuwegein. Tijdens het debat zullen deze tweets voor iedereen in de zaal te volgen zijn op een scherm.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren