Lijn 77 blijft tot december stoppen bij Taludweg

De bushalte op de Taludweg ten noorden van de wijk Blokhoeve blijft tot en met 10 december 2016 open voor lijn 77. Er is nog geen zekerheid over wat er na 10 december 2016 gebeurt met lijn 77. Dat stelt vervoerder Qbuzz voor in haar definitieve vervoerplan dat naar aanleiding van de consultatierondes is opgesteld. De provincie neemt op 18 april een officieel besluit over het vervoerplan van Qbuzz.

Buslijn 77 rijdt nu vier keer per uur via de Taludweg naar Utrecht langs Blokhoeve. Alternatieve buslijnen die direct de wijk aandoen, zijn er niet voor de ongeveer duizend wijkbewoners. Volgens Qbuzz wordt de halte bij Blokhoeve dagelijks door zo’n vijftig mensen gebruikt.

U-OV (onderdeel van Qbuzz) wil de busdiensten in gemeenten ten zuiden van Utrecht vanaf 2 juli dit jaar flink aanpassen. Er gaan dan meer bussen naar De Uithof rijden, de frequentie op drukke lijnen moet omhoog en een aantal buslijnen krijgt een andere route.

U-OV wil lijn 77 in de toekomst vanuit de wijk Galecop naar kantorenpark Papendorp laten rijden. De lijn rijdt dan niet meer rechtdoor, over de Taludweg langs de wijk Blokhoeve. Tegen dat plan werd door buurtbewoners hevig geprotesteerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk