Lifeliner5 vervoert ic-patiënt van St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein naar Münster

De Lifeliner5, de traumaheli die speciaal voor het transport van Corona-patiënten actief is, heeft zondagmiddag 5 april jl. een IC-patiënt van de IC in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein naar een IC locatie in Münster (Duitsland) overgebracht. De bemanning heeft de patiënt met speciale kleding naar de helikopter gebracht.

Bij het ziekenhuis is sinds kort een speciale plek ingericht waar de helikopter kan landen. Om dat veilig te laten verlopen zetten BOA’s van de gemeente de naastgelegen weg en het fietspad af. Dat leidde tot een flinke opstopping van fietsers, waardoor uiteindelijk tientallen mensen stonden te kijken.

De helikopter vloog eerder vandaag ook al naar Duitsland om een patiënt van het ziekenhuis in Den Bosch over te brengen. Het is onduidelijk waarom de patiënt is overgebracht naar Duitsland. Het kan zijn dat de capaciteit zijn maximum heeft bereikt in Nieuwegein. In het St. Antonius Ziekenhuis liggen 87 Corona-patiënten, van wie 31 op de IC. (Cijfers 5 april 2020)

Foto van de Lifliner5 langs de Doorslag door: Zulu 010

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren