Lidl in de Doorslag pas eind september open

Niet eerder dan eind september opent Lidl haar deuren in winkelcentrum Kauwenhof in de wijk de Doorslag. Tot die tijd is het nog behelpen voor bewoners uit de wijk. In het winkelpand waar nu de Lidl komt, zat voorheen Super de Boer. Die sloot eind april haar deuren.

In de Doorslag wonen veel oudere wijkbewoners. Zij moeten het nu al een paar maanden zonder supermarkt in hun buurt doen. Vooral ervaren zij dit lastig bij het kopen van hun dagelijkse levensbehoeften, zoals vers fruit of brood. Ook andere winkelvoorzieningen, zoals een postkantoor, ontbreken nu in de wijk. Lidl weet nog niet of er een postkantoorfunctie in de vestiging komt. Lidl hoopte erop eerder open te gaan. Het ontbrak voor de verbouwing nog aan de benodigde vergunningen. Die vergunning is er en inmiddels en is de verbouwing begonnen.

Volgens een woordvoerder van Lidl Nederland wordt de winkel niet groter dan het oppervlakte van vorige huurder Super de Boer. Het is nog niet bekend hoeveel werknemers Lidl gaat aantrekken voor deze winkel. Voor Lidl wordt dit de tweede vestiging in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk