Lidl aan de Buizerdlaan een stap dichterbij

De locatie Buizerdlaan (op de plek van het voormalige kantoorgebouw van Allianz in de wijk Doorslag) is aangewezen als woningbouwlocatie én een passende nieuwe locatie voor de Lidl. De supermarkt verhuist daarmee als alles meezit begin 2024 van winkelcentrum Kauwenhof naar de nieuwe locatie naast het Fletcher Hotel en het Schoenencentrum.

Ontwikkelende partijen BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Lidl hebben de afgelopen maanden samen met de gemeente Nieuwegein het stedenbouwkundig ontwerp gemaakt. De volgende stap is het in procedure brengen van de bestemmingsplanwijziging. Een informatietraject, waarbij omwonenden, belanghebbenden en belangstellenden worden geïnformeerd over de plannen voor en mogelijkheden van deze locatie. Inmiddels is afgelopen dinsdag de eerste on-line bijeenkomst geweest voor betrokken partijen. Negentig omwonenden namen deel aan deze bijeenkomst. Clarion Wegeriff van de Fietsersbond in Nieuwegein fietste er onlangs nog langs voor de ‘Fietsfoto van de week.’

Participatie
Een participatietraject voor de nieuw in te richten speeltuin wordt, als onderdeel van de verdere uitwerking van het ontwerp openbare ruimte, nog dit jaar geïnitieerd. Door de onlangs gehouden on-line informatiemoment konden betrokken omwonenden de belangrijkste aandachtspunten binnen deze gebiedsontwikkeling kenbaar maken.

De vraag naar woningen is zeer hoog binnen de gemeente Nieuwegein. Voordat het gebied helemaal klaar is, moet er nog wel veel gebeuren. Op basis van het stedenbouwkundig plan volgt de uitwerking van de plannen voor de projectlocaties (circa 40 woningen en supermarkt), het bestemmingsplan, de vergunning en de voorbereidingen voor de bouw. De prognose is om de realisatie van de woningen en de Lidl in 2023 te starten. Hieronder de globale planning. Deze is onder voorbehoud.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren