‘Licht op Noorderveld’

Op vrijdag 11 november wordt van 19.00 tot 20.30 uur voor de zesde keer ‘Licht op Noorderveld’  gehouden. Begraafplaats Noorderveld aan de Structuurbaan 1 in Nieuwegein wordt op deze avond verlicht met fakkels en vuurschalen. Bezoekers kunnen er rondlopen, stil zijn, tot bezinning komen en op de diverse grafvelden luisteren naar muziek. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen (geen aanmelding nodig): jong en oud en ongeacht geloof of levensbeschouwing. Dus ook voor nabestaanden van wie de dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn.

Programma
Bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom om te komen luisteren naar (doorlopende) muzikale optredens. Op het kinderveld staat verhalenverteller Roelof Speelman en bij het Tripoli monument zal vrouwenkoor De Dolle Diva’s uit Nieuwegein diverse luisterliedjes vertolken. De avond start en eindigt met de klanken van doedelzakspeler Johan Terlouw.

Er worden kaarsen uitgedeeld en nabestaanden kunnen een steen/plankje hout beschrijven om op het graf te plaatsen (stenen of plankjes die op het strooiveld worden geplaatst, worden begin januari verwijderd). De gastvrouwen en -heren (met een witte sjaal) lopen rond voor vragen en informatie. Ook is het mogelijk om te praten met vrijwilligers van rouwgroep Nieuwegein, zij staan bij het crematorium.

Bereikbaarheid
Door de te verwachte drukte raden we bezoekers aan om zoveel mogelijk op de fiets te komen. De stalling is bij de ingang, aan de buitenzijde van de begraafplaats. Voor parkeren volgt u de aanwijzingen in de omgeving van Noorderveld en de Structuurbaan. Er zijn invalide parkeerplaatsen direct aan de overzijde van de begraafplaats. Let op: er zijn geen rolstoelen aanwezig, hier dienen bezoekers zelf zorg voor te dragen. Vergeet u niet bij slecht weer een paraplu mee te nemen (eventueel een zaklantaarn) en u warm te kleden.

Vragen
Voor vragen over deze avond of als u interesse heeft om de editie van 2023 te sponsoren kunt u contact opnemen via j.deckers@nieuwegein.nl. De avond wordt georganiseerd door de gemeente Nieuwegein in samenwerking met crematorium Noorderveld-Monuta en rouwgroep Nieuwegein. En wordt financieel ondersteund door Bas Poelstra Uitvaarten, Uitvaartzorg van David, Martin Hendericks Uitvaartverzorging, Hendrik-Jan Uitvaart, Amenti uitvaartverzorging, Barbara Uitvaartverzorging & PCB Uitvaartverzorging.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk