‘Licht op Noorderveld’

Omdat het aan het einde van het jaar vroeg donker is, is er minder gelegenheid om de begraafplaats te bezoeken. Tegelijk zijn najaar en winter de periode waarin we vaak denken aan de overleden dierbare. Op vrijdag 9 november aanstaande van 19.00 uur tot 20.30 uur wordt dan ook alweer de vierde editie van de lichtjesavond ‘Licht op Noorderveld’ georganiseerd.

De lichtjesavond is bedoeld voor iedereen, jong en oud en ongeacht geloof of levensbeschouwing. Dus ook voor nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn.

Op begraafplaats Noorderveld komen op deze lichtjesavond vervolgens mensen samen om hun overleden dierbare met elkaar te gedenken. De begraafplaats wordt op deze avond met fakkels en vuurschalen verlicht, bezoekers kunnen er rondlopen, stil zijn, tot bezinning komen en luisteren naar prachtige verhalen.

Programma
Bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom en kunnen op de grafvelden luisteren naar muzikale optredens van doedelzakspeler Johan Terlouw, Tinto, SavannaJoy, trio Wieger-Anouska-Esther en Alive Gospel Choir. Op het kinderveld vindt een optreden plaats van clown Kiko. Daarnaast worden er kaarsen uitgedeeld en kunnen nabestaanden een steen beschrijven om op het graf te plaatsen. De stenen die op het strooiveld worden geplaatst, worden begin januari weer weggehaald.

Tijdens de avond kunnen bezoekers bij het crematorium Noorderveld een kopje koffie drinken en kunnen nabestaanden voor informatie of vragen terecht bij een van de medewerkers van het crematorium (herkenbaar aan de witte sjaal). Ook is een gesprek mogelijk met vrijwilligers van  rouwgroep Nieuwegein.

Door de invulling van het programma wordt ‘Licht op Noorderveld’ een bijeenkomst om vooral samen te beleven. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/licht-op-noorderveld.

Over ‘Licht op Noorderveld’
Eind 2015 is in Nieuwegein het evenement Licht op Noorderveld ontstaan. Twee bewoners hebben hiertoe de aanzet gegeven. In november 2016 werd dit evenement voor de tweede keer gehouden op begraafplaats Noorderveld. Het evenement is bedoeld om overleden dierbaren te herdenken. De avonden waren vrij toegankelijk. In 2016 werd de avond door ruim 900 mensen bezocht. Tijdens de Nieuwegein Awards begin 2017 werd Licht op Noorderveld uitgeroepen tot evenement van het jaar 2016.

One thought on “‘Licht op Noorderveld’

  1. Marion

    Leuk om te lezen dat hier weer veel aandacht aan wordt besteed! Het is een mooi evenement 🙂

    Ik zie alleen op de foto dat het schema niet helemaal klopt…

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren