Lezingcyclus dementie

Het Ontmoetingscentrum Nieuwegein van Vitras/CMD organiseert op vrijdag 9 september in het kader van de lezingcyclus dementie een lezing over Beslissingen nemen bij dementie. Spreker is Josine van der Poel, voorlichter bij Alzheimer Nederland. De bijeenkomst duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur en wordt gehouden aan de Nedereindseweg 1-3 in Nieuwegein. Iedere geinteresseerde is welkom.

Meer weten over juridische aspecten rondom wilsonbekwaamheid en vertegenwoordiging helpt om beter en bewuster beslissingen te kunnen nemen. Het stil staan bij ethische vragen zoals: wat moet ik doen, is het een juiste beslissing, kan ik mijn keuze verantwoorden kan een stukje van de onzekerheid wegnemen. Meestal is er niet één juist antwoord maar zijn het overwegingen, alternatieven met voor- en nadelen. Hierover praten, met familie, vrienden en hulpverleners kan u helpen – gezien de situatie – de beste beslissingen te nemen.

Josine van der Poel van Alzheimer Nederland geeft uitleg over dit onderwerp en de meest recente wet- en regelgeving. Tijdens deze lezing kunt u vragen stellen over de eigen zorgsituatie en er is informatiemateriaal om mee te nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk