Lezing vruchten en zaden: schakel tussen generaties

Op woensdag 15 oktober a.s. wordt in het Milieu Educatie Centrum (het MEC in het Natuurkwartier) aan de Geinoord 9 een lezing gegeven over vruchten en zaden. De lezing begint om 19.45 uur en duurt tot 21.45 uur. Let op! Kom op tijd want de deur gaat om 19.45 uur op slot! De organisatie is in handen van BuitenWijs met medewerking van het IVN Nieuwegein / IJsselstein e.o. en de Vogelwacht Nieuwegein / IJsselstein e.o..

In het voorjaar en de zomer spreken bloemen zeer tot de verbeelding, vaak kleurrijk, fraai van vorm en bouw. Maar na de bloei komt er een fascinerend vervolg. De vorming van vruchten en zaden. Zeer uiteenlopend van grootte, vorm en bouw, maar steeds met hetzelfde doel, de instandhouding en verbreiding van de soort.

Al die, vaak ook zeer kleurrijke vruchten hebben hun eigen manier “gevonden” om hun werk te doen. Soms groot en opvallend, echte aandachttrekkers, vaak meer bescheiden, klein en zelden opgemerkt. Maar ze zijn allemaal de moeite waard. Ook de zaden hebben principieel een en het zelfde doel. Maar ook zij zijn verschillend. Vooral de variatie in grootte en aantal is opmerkelijk. En natuurlijk bestaat daartussen een verband. De natuur immers leert ons bij uitstek de les van de functionaliteit! Zo naar vruchten en zaden (leren) kijken is het doel van deze avond.

Na een korte inleiding gaat u in groepjes aan de slag om vruchten en zaden te bekijken. Deze avond wordt verzorgd door Karin Lenten, Richard Janzen en Frans Kok, leden van de plantenwerkgroep IVN Nieuwegein-IJsselstein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren