Lezing : ’Viva la Frida’ bij KunstGein Podium

Op donderdag 21 oktober geeft kunsthistoricus Barry Heinrichs, een lezing over kunstenares Frida Kahlo. De lezing vindt plaats in het KunstGein Podium in het atrium van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. De lezing begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

Frida Kahlo

Van 8 oktober 2021 t/m 27 maart 2022 is in het Drents Museum de tentoonstelling ‘Viva la Frida’ – Life and art van Frida Kahlo te zien. Tijdens deze tentoonstelling zijn er twee van haar collecties te zien: schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo, dat de grootste verzameling Kahlo-werken ter wereld in huis heeft, én de collectie van haar biografische objecten van Museo Frida Kahlo (Casa Azul, het Blauwe Huis), beide uit Mexico-Stad.

Over deze geliefde Mexicaanse kunstenares is al veel geschreven en er is zelfs een film over haar intrigerende leven gemaakt. Maar was het leven van Frida Kahlo wel zo Viva?

In aansluiting op deze tentoonstelling geeft Barry Heinrichs, kunsthistoricus en docent kunstgeschiedenis, in zijn lezing een antwoord op deze vraag en hij zal verder ingaan op de omstandigheden waaronder haar unieke werk tot stand kwam.

Inschrijven voor deze inspirerende lezing kan tot 11 oktober via het e-mailadres: inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. lezing Frida Kahlo. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 15,00 incl. koffie/thee. De Stadspas is geldig voor deze lezing.

Over Barry Heinrichs
Barry Heinrichs is kunsthistoricus. Gedreven door nieuwsgierigheid naar wat kunstenaars beweegt, naar het onbekende en het afwijkende in de kunst, heeft Barry Heinrichs zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround kunsthistoricus die lezingen en cursussen geeft, rondleidingen organiseert en kunstreizen begeleidt die over alle onderwerpen binnen het vakgebied van de kunstgeschiedenis gaan – oud, modern en hedendaags – en dan vooral de verbinding daartussen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren