Lezing Swifterbantmens

Op donderdag 1 november van 20.00 uur tot 22.00 uur geeft prof. dr. Louwe Kooijmans een lezing in de bibliotheek over de Swifterbantmens. Bij opgravingen bij bedrijventerrein Het Klooster zijn het laatste jaar skeletten gevonden uit de Swifterbantcultuur. Deze cultuur is pas ontdekt in de jaren zestig van de vorige eeuw.

De Swifterbantmens vertegenwoordigt een overgang van jagers en vissers naar een boerensamenleving. Aan de ene kant heeft die cultuur tal van aspecten van voortzetting van de oude mesolithische tradities, aan de andere kant is schoorvoetend de overname zichtbaar van graan en vee. Tegelijkertijd zijn ook heel andere contacten zichtbaar met vergelijkbare gemeenschappen in de uitgestrekte Noord-Europese Laagvlakte, tot ver in Rusland.

De lezing wordt georganiseerd door de Historische Kring Nieuwegein en Bibliotheek De tweede verdieping. De toegang is gratis. Aanmelden via e-mail adres: actie@detweedeverdieping.nu.

Een graf van een Swifterbant mens

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren