Lezing over oudste woonschip van Nederland

Op zondag 23 oktober aanstaande zullen diverse mensen spreken over de oudste woonschip van Nederland: ‘De Zwerver.’ De lezing begint om 13.00 uur op de Museumerf in Vreeswijk, aan de Wierselaan, Het programma duurt tot 17.00 uur. De toegank kost € 4,00 p.p. (incl. 2 x gratis koffie/thee)

Opmerkelijk en beroemd in binnen en buitenland, waren het woon- en atelierschip De Zwerver en haar oorspronkelijke bewoner en ontwerper, de kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp. Onlangs werd De Zwerver, met het verrassende, 17e eeuwse interieur, gered van de sloop. Nu wacht het schip bij de Museumwerf in Vreeswijk op restauratie en een nieuwe toekomst. Wie was deze destijds vermaarde kunstenaar Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp? Wat is het verhaal rond de monumentale Zwerver, met haar unieke ijzeren Overijsselse pramenkop en -kont? En wat brengt de toekomst? In deze lezing, ondersteund door veel (oud) beeldmateriaal, wordt antwoord gegeven op deze vragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren