Lezing over leven en lijden Vincent van Gogh

Kunstenaar en Van Gogh-kenner Cornel Bierens geeft dinsdag 5 juli aanstaande van 19.30 uur tot 21.30 uur een lezing over Vincent van Gogh. Cornel Bierens (1949) is beeldend kunstenaar en schrijver. Werd opgeleid tot klinisch psycholoog aan de Universiteit Utrecht en tot kunstenaar aan de Academie Artibus in Utrecht (voorloper HKU, voortijdig afgehaakt) en de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam (voortijdig afgehaakt).

Ontwikkelde zich in zijn beeldend werk van schilder en tekenaar tot bouwer van grote installaties, meestal volgens de technieken van de anamorfose en het mozaïek. Hij heeft ruim vijfentwintig jaar geleden in Parijs een grote installatie gemaakt waarin bezoekers de slaapkamer van Vincent van Gogh konden betreden.

Tijdens de avond op dinsdag 5 juli aanstaande ontrafelt Bierens het leven en ‘lijden’ van de negentiende eeuwse kunstschilder. De lezing vindt plaats in KunstGein Podium in het Stadshuis van Nieuwegein. Een kaartje kost 8.50 euro. Aanmelden kan tot 1 juli via het e-mail adres: stichtingkunstgein@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren