Lezing Kunstwerken DE KOM

Sinds september 2012 kan het publiek genieten van het prachtige nieuwe DE KOM, stadstheater en kunstencentrum. Niet alleen de architectuur van het gebouw is bijzonder. Er zijn ook twee kunstwerken te zien die zorgen voor een extra visuele beleving tijdens een bezoek aan DE KOM. Het gaat om het LED schilderij ‘Z.T.’ van kunstenaar Laurent Grasso. Dit is te zien op de begane grond achter de ontvangstbalie.

Het andere kunstwerk bestaat uit de lichtinstallatie aan de gevel van het gebouw ‘Colour the Theatre’ van kunstenaar Claudia Wissmann. Dit laatste kunstwerk zorgt voor de sfeervolle kleuren van het gebouw in de avonduren. Zowel het gebouw als de kunstwerken zijn in opdracht van de gemeente Nieuwegein tot stand gekomen. Donderdag 23 mei vindt de officiële opening plaats van beide kunstwerken. In het kader van deze opening houdt kunsthistoricus Benno Spijker een lezing over de ideeënwereld van de kunstenaars en vertelt over hun inspiratie en achtergrond. Hij plaatst hun kunst ook in een kunsthistorisch perspectief.

De lezing is in de kleine zaal van DE KOM van 15:30 – 15:45 uur. De lezing is gratis. Aanmelding graag via c.polak@nieuwegein.nl. Na afloop vindt de officiële opening van de kunstwerken plaats.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren