Lezing journalist Hans Jaap Melissen

Hoe doe je als journalist verslag als de kogels je om de ogen vliegen en slechts enkele tientallen meters van je vandaan een granaat ontploft? Hoe kom je in een land dat in een chaotische situatie verkeert, aan betrouwbare informatie? En hoe verwerk je als verslaggever alle gruwelijke dingen die je hebt gezien en die je hebt meegemaakt in een oorlogsgebied?

Hans Jaap Melissen – oorlogsverslaggever met ruim 15 jaar ervaring – maakte reportages voor onder andere de Wereldomroep en de NOS. Op zaterdag 19 mei (20.00 – 22.00) vertelt hij in de bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein over zijn ervaringen. Melissen berichtte over de oorlogen in Irak, Afghanistan en Libanon en over vele andere. Onlangs deed hij nog verslag over het geweld in Syrië. In 2010 schreef de journalist het boek ‘Haïti, een ramp voor journalisten’ waarin hij kritisch kijkt naar de rol van de media in de nasleep van de aardbeving in Haïti, begin 2010.

De toegang voor deze avond is voor bibliotheekleden: € 7,50. Bezoekers die geen lid van de bibliotheek zijn, betalen € 12,50. De toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek. Reserveren is mogelijk via actie@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk