Lezing: ‘Hoe dementievriendelijk is Nieuwegein?’

Mensen met dementie wonen steeds langer zelfstandig. Om hen zo lang mogelijk deel te laten nemen aan de maatschappij zijn aanpassingen nodig: van mensen op straat, van bedrijven, van gemeenten, eigenlijk van de hele samenleving. Hoe kunnen we mensen met dementie herkennen en helpen? En wat kunnen we voor mantelzorgers doen? Kortom, hoe kunnen we ons als gemeenschap meer dementievriendelijk opstellen?

Het Alzheimer Café Nieuwegein houdt donderdag 18 mei aanstaande een lezing over: Hoe dementievriendelijk is Nieuwegein? De lezing wordt gegeven bij ZorgSpectrum in Vreeswijk aan de Lekboulevard 10.

Gastspreker Hans Eimers (voorzitter Alzheimer Nederland, afdeling Lekstroom) is de projectleider van ‘Nieuwegein dementievriendelijk’. Hij zal de bezoekers vertellen hoe Nieuwegein dit aanpakt.

De avond begint om 19.30 uur met een interview van de gastspreker, na de pauze is er gelegenheid voor het stellen van vragen en eigen ervaringen naar voren te brengen. Het Alzheimer Café eindigt om 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Inlichtingen: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maartje Hoens 06-10104432 (Zorgspectrum) of Annette Stock, 06-10459638 (Vitras).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren