Lezing dementie: ‘Van niet pluis tot…casemanager dementie’

Het Ontmoetingscentrum Nieuwegein van Santé Partners organiseert in samenwerking met MoVactor op vrijdag 13 mei van 14:00 uur tot 15:30 uur een lezing met als onderwerp: ‘Zorgen voor een naaste met dementie én uzelf.’ De lezing wordt deze keer gegeven in het Ontmoetingscentrum Nieuwegein Zuid op Fort Vreeswijk 1.

De zorg voor een naaste met dementie vergt vaak veel energie, zowel praktisch als psychisch. Hoe geeft u deze zorg een plek in uw leven? Dementie is een progressieve ziekte. U weet dat het erger wordt. Misschien wilt u daar helemaal niet aan denken, maar je hierop voorbereiden, helpt om het zo lang mogelijk vol te houden. Daarbij hoort dat u zichzelf niet vergeet. Zorg ook voor uzelf en geef ruimte aan uw eigen behoeften. Doe dingen waarvan u geniet en energie van krijgt. Zorg dat u uw verhaal bij iemand kwijt kunt. Deel uw zorg en uw zorgen. Vele schouders verlichten het werk. Lianca Benschop van Steunpunt Mantelzorg gaat met u hierover in gesprek en geeft tips.

De bijeenkomst is gratis en aanmelding niet nodig. Meer informatie kunt u vinden op de nieuwe website van het Ontmoetingscentrum en Santé Partners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk