Lezing : ‘De staat van katholiek Nederland’ in Nieuwegein

Op dinsdag 21 juni a.s. houdt Stijn Fens een lezing in de Emmauskerk aan het Merelplein in Nieuwegein. De lzing duurt van van 20.00 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden via het e-mailadres: amedeboer@gmail.com.

Fens is een bekende journalist die werkt voor Trouw, daarnaast schrijver en Vaticaankenner. Hij geeft een lezing over ‘De staat van katholiek Nederland: Is het eind in zicht of gloort er hoop?’

Fens schreef samen met Maaike van Houten voor Trouw een serie artikelen over de rooms-katholieke kerk van nu in Nederland. Het beeld dat daaruit naar voren komt is veelzijdig maar is ook alarmerend en zorgwekkend. Die serie vormt het uitgangspunt van de lezing. Aansluitend zal hij in gesprek gaan met het publiek over hun ervaringen met geloof en kerk.

‘Dit onderwerp verdient alle aandacht van hen die binnen of buiten de kerk zorgen hebben over onze samenleving. Hoe moet het nu verder na de lange periode waarbij vooral markt, eigen kracht en gelukkig worden centraal stonden. Na Corona, de ontbrekende humane aandacht en de oorlog in Oekraïne is het tijd voor een grondige bezinning over onze morele drijfveren’ aldus Fens.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk