Lezing bij Museumwerf Vreeswijk: ‘Leven en werken in de Binnenvaart’

Geboren en getogen op een binnenschip kreeg Stanny van den Akker het leven en werken in de binnenvaart met de paplepel mee. Die binnenvaart zag zij als schippersdochter en -vrouw veranderen. De vragen vanuit de wal bleven echter dezelfde. Want hoe zit dat eigenlijk als je dag-in-dag-uit met je partner op je varende eiland bent? Hoe ziet de woonruimte eruit op een schip? Of hoe gaat het met schoolgaande kinderen? En hoe onderhoud je sociale contacten? Hoe ging dat vroeger en hoe gaat dat nu?

Aan de hand van lichtbeelden, gedichten en anekdotes geeft Van den Akker u op zaterdag 19 oktober aanstaande graag een kijkje achter de schermen van een groep die vaak verschilt van andere beroepsgroepen en toch ook weer zoveel overeenkomsten heeft. Van den Akker: “Schippers, het zijn net mensen!”

Voor de (oud)schippers is de lezing Leven en werken in de Binnenvaart een feest der herkenning. Voor anderen een goede gelegenheid kennis te maken met de oude en de moderne binnenvaart en met de mens erachter

Programma:
13.00 – 13.30 uur Ontvangst bezoekers in het Theehuys
13.30 – 14.45 uur Lezing “Leven en werken in de Binnenvaart” door Stanny van den Akker
14.45 – 15.15 uur Pauze in het Theehuys
15.15 – 16.30 uur Deel 2 van de lezing in de Expositieruimte

Toegang:
€ 5,00 p.p. (incl. een kopje koffie/thee)

I.v.m. voorbereidingen graag tijdige aanmelding via museumwerf@museumwerf.nl. Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Parkeerplaatsen beschikbaar in de omgeving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren