Lezing bij Museumwerf: ‘Arken als monument’

Zondag 12 augustus a.s. wordt bij Museumwerf Vreeswijk een lezing georganiseerd met een opmerkelijk onderwerp: woonarken als monument. Directe aanleiding vormt de onderhoudsbeurt van een oud en bijzonder woonschip bij de Museumwerf. Dat betekent dat er tijdelijk twee prachtige, monumentale woonboten bij de werf liggen en wel:

1) De Mississippi, gebouwd in de jaren 20, volgens architectuurstroming het nieuwe bouwen; 2) De Zwerver, het oudste woon/-atelierschip van Nederland, gebouwd in 1900-1902 en ontworpen door en voor kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp. Vorige jaar gered van de sloop, wordt dit schip bij Museumwerf Vreeswijk gerestaureerd.

In de lezing met beeldpresentatie, wordt ingegaan op het ontbreken van een officiële monumentenstatus voor woonboten en wordt de cultuurhistorische waarde belicht die aantal woonschepen onmiskenbaar bezit. Daarnaast worden achtergronden belicht van de beide schepen plus een derde: Den Alexander, die in de jaren 20 eveneens onder architectuur is gebouwd. Na afloop is er de unieke gelegenheid de twee monumentale woonschepen, met hun verrassende interieur, onder begeleiding te bezichtigen. De dag begint om 13.00 uur met een ontvangst in het Theehuys en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Toegang: € 4, – p.p. (incl. 2 gratis kopjes koffie/thee) Reserveren kis gewenst via museumwerf@museumwerf.nl of 030-6018770 / 6579581 (tijdens kantooruren).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk