Levensbrede aanpak bij autisme

Marian Paul heeft op 5 oktober Wethouder Hans Adriani het rapport: “Vanuit autisme bekeken de maatschappelijke business case ‘Levensbrede aanpak bij autisme” overhandigt. Dit rapport werd die dag ook in andere gemeenten door ervaringsdeskundigen aangeboden.

Het rapport laat zien dat een levensbrede (of integrale) aanpak een gemeente veel kan opleveren in termen van geld, en nog belangrijker in termen van participatie en levensgeluk voor mensen met autisme. Het laat ook concreet zien waar deze positieve effecten te behalen zijn. Een levensbrede aanpak start bij de persoon met autisme en zijn/haar omgeving.

De vragen van de persoon met autisme zijn leidend. ‘Levensbreed’ duidt daarbij zowel op de samenhang tussen levensdomeinen (zoals school, zorg, vrije tijd, werk en relaties) als op de continuïteit van ondersteuning door de jaren heen. De levensbrede aanpak geeft mensen de kans om zich in eigen tempo en volgorde te ontwikkelen, passend bij de eigen capaciteiten en dromen en met respect voor de eigen grenzen. Zo kunnen zij naar vermogen participeren in de samenleving.

“Ik ben blij met deze proactieve actie, zo werken we samen aan de beste dienstverlening van onze inwoners. De inhoud van rapport sluit helemaal aan bij de visie die ons voor ogen staat en die Geynwijs hanteert in haar werkwijze: snelle en goede herkenning en inzet van preventieve ondersteuning, zodat zwaardere zorg niet nodig is en maatwerk inwoners helpt beter te laten participeren. Ook biedt het rapport concrete handvatten die ik aan Geynwijs zal doorspelen, om daar haar dienstverlening nog verder mee te optimaliseren” aldus wethouder Hans Adriani.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk