Leven met dementie

Altrecht organiseert in het voorjaar een ondersteuningsgroep voor familieleden en partners van mensen met dementie. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Altrecht afdeling Preventie, tel. 030 – 699 91 50.

Zorgt u voor uw partner of familielid met dementie? En weet u soms niet goed hoe u met hem of haar om moet gaan? Of wilt u met anderen die zorgen voor iemand met dementie praten? Dan is deelname aan de ondersteuningsgroep wellicht iets voor u!

Bij voldoende belangstelling start op dinsdagmiddag 13 april in Utrecht een ondersteuningsgroep voor partners en familieleden van thuiswonende ouderen met dementie. De ondersteuninggroep bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 13.30 uur tot 15.30 uur. De deelnemersbijdrage is € 15,- inclusief informatiemateriaal.

Tijdens de bijeenkomsten komen o.a. de volgende thema’s aan de orde:

– Wat is dementie?

– Welke veranderingen treden op in mijn dagelijkse leven?

– Hoe ga ik om met iemand met dementie?

– Hoe zorg ik voor voldoende tijd en aandacht voor mijzelf?

Er wordt informatie gegeven en er bestaat voldoende mogelijkheid om uw ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen. De begeleiding van deze groep is in handen van een medewerker van Thuiszorg Stad Utrecht en een medewerker van Altrecht.

Mocht het voor u moeilijk zijn om voor de duur van de ondersteuningsgroep iemand te vinden die de oudere met dementie gezelschap houdt, dan kunt u dat bij de aanmelding kenbaar maken. We zoeken hiervoor samen met u een oplossing.

Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen met het secretariaat van Altrecht Preventie, tel: 030-6999150. Vóór de start van de ondersteuningsgroep krijgt u een kennismakingsgesprek met de begeleiders. Zij nemen daarvoor contact met u op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk