Leuke activiteiten met je hond in de omgeving van Nieuwegein

Als hondenbezitter in Nieuwegein heb je een groot voordeel, je weet waarschijnlijk exact waar de leukste plekjes zijn om je hond uit te laten. Niets is immers leuker om in je eigen omgeving jezelf en je hond te trakteren op een lange wandeling. Het is goed voor de conditie van je trouwe maatje en het is ontspannend voor jezelf. Combineer je een actieve levensstijl met goede voeding voor je hond dan verzeker je de hond van een optimale gezondheid. De essentiële ingrediënten voor een gezonde levensstijl worden dan optimaal benut. De combinatie van voldoende beweging en een goede, dagelijkse maaltijd helpen de hond om een optimale spijsvertering te realiseren, het stimuleert het immuunsysteem en zorgt voor een gezonde vacht. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van goede voeding voor de hond.

Actief zijn met je hond, het beste middel tegen verveling
Nieuwegein biedt wat losloopgebieden betreft voldoende mogelijkheden om actief bezig te zijn met je hond. Dat je daarnaast lekker kan genieten van een mooie groene omgeving is zonder twijfel een pluspunt. Nieuwegein is echter groot genoeg om je horizon te verbreden en nieuwe activiteiten met je hond te ondernemen. Dat is aangenaam voor jezelf maar ook voor de hond. Een nieuwe omgeving en nieuwe wandelroutes zorgen voor nieuwe indrukken: het ideale recept om verveling bij je hond tegen te gaan.

Het IJsselbos
Het bekendste losloopgebied in Nieuwegein is uiteraard het IJsselbos, een ruim opgezet park van maar liefst 19 HA en ideaal voor een lange wandeling met je hond. Heb je doordeweeks de tijd om een lange wandeling te maken, maak er dan gebruik van. In het weekend kan het overigens druk zijn, zeker als het weer het toelaat wordt dit gebied namelijk ook gebruik door de mensen die hier in de buurt wonen, let er dus op als je jouw hond los laat lopen. Ook als je hond een echte waterrat is zal het IJsselbos een ideale locatie zijn door de 3 kleine meertjes waar de viervoeter heerlijk kan zwemmen.

Joggen en andere activiteiten met je hond
Niet ver van het IJsselbos vinden we een ander losloopgebied wat zeker de moeite waard is om te verkennen: Geinoord/Parkhout. Dit losloopgebied is kleiner van opzet, maar daardoor juist gezellig voor baas en hond. Ben je sportief aangelegd en daag je jouw hond graag uit om de conditie op peil te houden, dan is dit losloopgebied bijzonder geschikt. De lange verharde paden zijn ideaal om samen met je hond te rennen. Gebruik desgewenst een aparte looplijn die je aan je heup kan bevestigen. Zo train je niet alleen je trouwe maatje, ook je eigen conditie kan je zo goed onderhouden.

De manier waarop dit losloopgebied is aangelegd maken het geschikt voor elk type hondenbezitter. Er zijn diverse speelvelden waar je lekker actief bezig kan zijn met je hond. Denk bijvoorbeeld aan Agility of Dog Frisbee. Het zijn allemaal geweldige activiteiten die je hond in conditie houden en tevens de onderlinge band verstevigen.

Het actief bezig zijn met je hond heeft een positieve impact op de gezondheid van je viervoeter. Krijgt je hond voldoende beweging dan stimuleert dit ook de spijsvertering. Combineer je een gezonde levensstijl met een kwalitatief goede voeding van bijvoorbeeld Platinum dan zal je snel zien waarom goede voeding essentieel is. Het zorgt niet alleen voor voldoende voedingswaarde, een goed verzorgde hond beschikt ook over een sterk immuunsysteem. Het houdt de hond actief, zelfs op hoge leeftijd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk