Let op! Oplichters doen zich voor als medewerker Vitens

In Nieuwegein zijn momenteel oplichters actief die zich voordoen als medewerker van het waterbedrijf Vitens. Hiervoor waarschuwen bewoners via Twitter. Een ouder echtpaar in de binnenstad van Nieuwegein rond de Stedes is vandaag slachtoffer geworden van deze oplichters. Zij hebben inmiddels politieaangifte gedaan.

Volgens het slachtoffer doen diverse personen zich voor als medewerkers van Vitens. Zo proberen zij oudere mensen geld afhandig te maken. ‘De oplichters komen binnen met het verhaal dat er een bacterie in het water zou zitten. Daarna komt er een tweede man binnen en die haalt het huis leeg’ aldus een familielid van het slachtoffer in een reactie. Ook doen zij zich voor als meteropnemer, monteur, inspecteur of watermonsternemer om binnen te komen.

Advies
Wees alert en laat het de politie weten als je iemand ziet en de boel niet vertrouwt. Praat ook met ouderen in je omgeving, zodat ook zij gewaarschuwd zijn voor deze en andere babbeltrucs.

One thought on “Let op! Oplichters doen zich voor als medewerker Vitens

  1. Lies Sanders

    Ook in de Doorslag geweest

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren