Leraren voortgezet onderwijs gaan staken in Nieuwegein

Onderwijsbonden voeren aankomende donderdag voor het eerst actie voor een betere cao in het voortgezet onderwijs. Leerkrachten demonstreren tussen 09.00 en 10.00 uur ’s ochtends bij de start van het jaarlijkse congres van werkgeversorganisatie VO-raad in Nieuwegein, maakte de Algemene Onderwijsbond (AOb) bekend.

Leraren op middelbare scholen eisen, net als hun collega’s in het basisonderwijs, meer salaris en minder werkdruk. Vorige maand liepen de onderhandelingen voor een nieuwe cao stuk. De bonden eisen 3,5 procent loonsverhoging en een lesweek van (op termijn) maximaal 20 uur. De VO-raad wil over dit laatste punt echter geen afspraken maken.

“Een op de drie jonge startende collega’s in het voortgezet onderwijs stopt er binnen vijf jaar mee. Een kwart van het personeel kampt met burn-outklachten. Voor onze leden is werkdrukverlaging prioriteit nummer één”, aldus de AOb.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren