Leraar opgepakt op Anna van Rijn College

De politie heeft een adjunct-directeur van het Anna van Rijn College in Nieuwegein opgepakt nadat hij een 13-jarige leerling uit de klas had gezet in de Linie aan de Acaciastraat. De man zou de jongen te hardhandig hebben aangepakt toen hij hem de les uit stuurde. Dat gebeurde na een ruzie tussen twee leerlingen. De jongen wilde de klas niet verlaten en werd daarom door de adjunct beetgepakt en de gang op gezet. De jongen liep daarbij blauwe plekken en een kras op zijn rug op. De leerling heeft aangifte gedaan en daarom is de adjunct meegenomen voor verhoor.

De schoolleiding van het Anna van Rijn College in Nieuwegein staat vooralsnog achter de leraar en adjunct-directeur, die wordt beschuldigd van mishandeling van een leerling en begijpt waarom de leraar de leerling de klas uit heeft gezet. Hoewel fysiek geweld uit den boze is, zegt een woordvoerder dat de realiteit soms weerbarstiger is. De schoolleiding is nog druk bezig een goed beeld te vormen van wat er precies is gebeurd. Volgende week wil het bestuur van het Anna van Rijn College met alle betrokkenen om tafel.

Leerlingen uit de klas vinden de situatie belachelijk. De jongen die de klas moest verlaten vertelden onze redactie dat de leerling in kwestie een ‘etterbak was die de boel al een hele tijd terroriseerde.’ Een voorbeeld van de omgekeerde wereld ?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk