Katern

Leraar Oosterlicht College Nieuwegein overleden

Op 23 december is de heer Chris van Oosten, leraar aan het Oosterlicht College in Nieuwegein, plotseling overleden aan een hartstilstand. Hij is 33 jaar lang leraar scheikunde geweest.
Nadat veel leerlingen en docenten de afgelopen week in de stilteruimte, speciaal ingericht ter nagedachtenis aan de heer van Oosten, zijn overlijden herdachten en het condoleanceregister tekenden, werd op donderdag 6 januari een herdenkingsdienst georganiseerd. Behalve zijn familie waren vele leerlingen, docenten en oud-docenten aanwezig. De heer van Oosten was een markante man, niet alleen vanwege zijn verschijning, groot met een flinke bos warrig haar en altijd bretels dragend, maar ook qua persoonlijkheid. Hij kon goed spreken, voerde op (afscheids)ceremoniën het woord. Hij had humor en was geliefd.Dat hij zeker ook geliefd was bij de leerlingen bleek uit de grote opkomst van leerlingen en de bijdragen die zij leverden aan de herdenking. Een leerling speelde een Nocturne van Chopin, een andere leerlinge speelde en zong ‘Halleluja’ van Leonard Cohen, en een leerling las een gedicht voor. Ook docenten leverden op gevoelige wijze hun bijdrage.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren