Lentebijeenkomst Nieuwegein in teken van wijkaanpak

De lentebijeenkomst van de drie Nieuwegeinse corporaties op dinsdag 24 mei was druk, gezellig en informatief. Mitros, Jutphaas Wonen en Portaal zagen ruim 150 mensen afkomen op de bijeenkomst in de Green Village. Medewerkers, bewonerscommissies, vertegenwoordigers van de gemeente en andere maatschappelijk betrokken partijen uit Nieuwegein. Het thema waar vooral over gesproken werd, was dat de tijd van doen is aangebroken.
De lentebijeenkomst is al jaren een traditie. Het is hét moment waar alle Nieuwegeinse relaties elkaar weer zien en spreken. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de drie woningcorporaties Mitros, Portaal en Jutphaas Wonen. Directeur Mitros Wonen Nieuwegein, Monique Govers, sprak alle aanwezigen toe namens de drie corporaties. Zij ging in op de aanpak in de wijken. De afgelopen jaren is er veel gesproken en geschreven over wat er moest gebeuren. Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van ook daadwerkelijk doen wat er moet gebeuren. Zo is aan de Henri Dunantlaan gestart met de bouw van een nieuwbouwcomplex voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De eerste woning wordt eind juni opgeleverd. In het najaar start het groot onderhoud aan het Nijpelsplantsoen en in de buurt De Driften is samen met de bewoners een ontwerp gemaakt voor het onderhoud en openbare ruimte. In 2012 gaat Mitros daar aan de slag. En dit zijn slechts enkele voorbeelden. Portaal heeft onlangs de woonblokken aan de Fagotlaan opgeknapt en Jutphaas Wonen is hard aan de slag aan de torenflats in Jutphaas Wijkersloot.
De drie corporatiedirecteuren spraken aan het einde hun dank uit aan alle bewonerscommissies in Nieuwegein. De bewonerscommissies in Nieuwegein zijn bijzonder actief. Zonder deze inzet kunnen de corporaties niet. De inzet blijkt ook bijzonder. De commissie van Complex 4 van de torenflats in Jutphaas Wijkersloot zijn uitgeroepen tot bewonerscommissie van het jaar 2010 door de Nederlandse woonbond. En dat is iets om zeer trots op te zijn!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk