Lekker nazomeren bij nieuwe expositie Kunstgein

Vanaf 24 augustus tot 2 oktober kunt u genieten van het mooie werk van de kunstenaars Cor Coomans, Mina Welleman en Ineke van Vliet bij Kunstgein Nieuwegein. Het podium in het Atrium van het Stadhuis aan het Stadsplein 9 in de binnenstad van Nieuwegein is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur.  Een van de kunstenaars is altijd aanwezig.

Cor Coomans – Mozaïek – Aquarel
De fraaie mozaïeken van Cor worden gekenmerkt door artisticiteit en vakmanschap. De figuratieve afbeeldingen hebben veelal betrekking op dieren. Marmer met een gepolijst vlak en zelf gehakte brokjes marmer en Venetiaans glas zijn de materialen die hij gebruikt.

Naast de mozaïeken zijn er ook aquarellen van zijn hand te bewonderen. De onderwerpen zijn divers; landschappen, schelpen en stadsgezichten. Tegenwoordig gaat zijn voorkeur uit naar impressies van steden en daarbij heeft Utrecht zijn bijzondere belangstelling.

Mina Welleman – Schilderen
Mina werkt voornamelijk met olieverf. Zij vindt het spannend om te schilderen, volgens haar gaat het vanzelf. Je bepaalt niet zelf wat het wordt, zoals dat wel gebeurt als je figuratief werkt. Zo nu en dan zit er een realistische twist in haar werk. Mina is nieuwsgierig hoe mensen naar haar werk kijken en is benieuwd naar hun commentaar. Het schilderen is een verrijking in haar leven geworden.

Ineke van Vliet – Keramiek
In haar werk beeldt Ineke vaak uit wat haar bezighoudt. Met name organische en figuratieve vormen spelen een belangrijke rol in haar werk. Geïnspireerd door gevoelens en emoties zoekt zij intuïtief naar vormen. Ook de primitieve of pre-culturen hebben haar aandacht. Deze invloeden zijn dan ook in haar werk terug te vinden.

kunstgeinnazomeren

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk