Leerlingen Vroonestein aan de slag met Gigagroen

Vrijdag 9 september jl. zijn de kinderen van basisschool Vroonestein volop met het nieuwe thema Gigagroen aan de slag gegaan. Zij werden hierin begeleid door medewerkers van ‘Let’s Do It Kids’ en een heleboel enthousiaste hulpouders.

De kleutergroepen en de kinderen van groep 3 zagen een geweldige voorstelling over twee kabouters, die druk in de weer waren om alle troep in het bos op te ruimen die mensen daar hadden neer gegooid. Later in de klas kregen zij ook nog les over hoe minder afval geproduceerd kan worden op school. Door bijvoorbeeld geen drinken in een pakje, maar in een beker mee te nemen.

De kinderen van groep 4 t/m 8 kregen d.m.v. een quiz een les over recyclen. Later op de dag gingen de kinderen onder begeleiding van de hulpouders en leerkrachten op expeditie zwerfafval in de wijk. Er werden in betrekkelijk korte tijd ruim 6100 stuks afval opgeruimd en in zakken gedaan. Deze zakken werden later door de vuilniswagen opgehaald.

‘Prullie de Prullenbak’ kwam ook nog een kijkje nemen. Prullie is een bekende van Vroonestein, want zij is enige jaren geleden bedacht en ontworpen door oud-leerlinge Stacy en wordt nu ingezet als de zwerfafval mascotte van de gemeente Nieuwegein.

De school in een reactie: ‘Het was een geweldige leerzame dag waarbij de kinderen bewust gemaakt zijn van het belang van het verminderen van afval, het recyclen van afval en wat het gevolg is als je afval op straat gooit of in de natuur. We zijn er met elkaar verantwoordelijk voor dat onze omgeving schoon blijft. De kinderen van Vroonestein weten daar nu alles van!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk