Leerlingen van De Schouw ruimen zwerfafval op voor dieren in hun buurt

Wat zijn de gevolgen van zwerfafval voor dieren en wat kun je er zelf aan doen? Circa 45 kinderen van groep 5 van basisschool De Schouw in Nieuwegein gingen woensdagmiddag aan de slag met afvalknijpers, handschoenen en afvalzakken. Mascotte Prullie de Prullenbak was er ook bij en maakte de kinderen super blij! Het doel van Groen doet Nieuwegein Goed: kinderen meer buiten laten zijn en op een speelse manier ontdekken welke dieren in de buurt leven. Dat doen ze door samen zwerfafval op te ruimen voor dieren in hun eigen buurt.

Foto: Fototeam K&M

Nieuwegein heeft een nieuwe programma of doeboek ‘Dieren blij, buurt zwerfafvalvrij!’ ontwikkeld waarbij kinderen zich kunnen inzetten voor de dieren in hun eigen buurt. Zwerfafval is gevaarlijk ofwel een bedreiging voor dier, mens en natuur. Basisscholen en kinderen kunnen met deze educatieve doekaarten in hun buurt aan de slag. Basisschool De Schouw in Fokkesteeg had gisteren de primeur.

Wethouder Jan Kuiper (Jeugd en onderwijs, Betere Buurten) reikte op het schoolplein aan de kinderen een ‘dierenheld diploma’ uit. ,,Het is een heel mooi initiatief van de school om zich samen met de kinderen in te zetten om het zwerfafval op te ruimen in de buurt en zo goed te doen voor de dieren. Jong geleerd, is oud gedaan.’’

Leefbare buurt
Het educatie doeboek is vorm gegeven vanuit ‘Groen doet Nieuwegein Goed’ door het Milieu Educatie Centrum ‘Natuurkwartier’ van de gemeente Nieuwegein. Daarnaast zet Nieuwegein zich met ‘Betere Buurten’ in om de leefbaarheid in buurten zoals Schansen Noord en Zuid te verbeteren. Daarbij wordt de openbare ruimte vernieuwd en de sociale betrokkenheid van de inwoners gestimuleerd. Twee enthousiaste en betrokken zwerf Afval Pakkers Henk Boer en Karen Smidt uit Fokkesteeg vertelden de kinderen waarom het zo belangrijk is om het zwerfafval op te ruimen.

Groen doet Nieuwegein Goed wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht (subsidie) en de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk