Leerlingen vallen in de prijzen bij Nationaal Film Festival voor Scholieren!

Op maandag 9 oktober jl. zijn de leerlingen van het Cals College uit Nieuwegein, van de vijf geselecteerde films, naar het Nationale Film Festival voor Scholieren (NFFS) festivaldag in Lelystad geweest. Deze dag begon met een muzikale opening door de burgemeester. Daarna volgde elke filmcrew zijn eigen programma. Tijdens deze dag werden maar liefst vijf prijzen in de wacht gesleept!

Cals College

De leerlingen volgden commentaar- en praktijkworkshops die van alles behandelden, van belichting tot skillshots, camera en foley. ‘En hoe gaaf is het dat onze oud-leerling Casper Buitendijk de foley-workshop gaf?’ aldus een van de leraren van de school uit Nieuwegein. Aan het eind van het programma gaf oud-leerling Nick Golterman een Q&A, die 10 jaar geleden ook meedeed namens het Cals aan het NFFS.

‘Alle filmmakers liepen de rode loper op voor hun paparazzimoment en daarna was het zover: de prijsuitreiking. ‘Wat toen gebeurde is echt ongelofelijk bijzonder. Al onze films zijn in de prijzen gevallen!’ aldus een van de aanwezigen namens het Cals.

• 1e prijs voor ‘Memorial’ (animatie bovenbouw) van Osman Karimi, Pieter Veldman en Alexander Guliyan uit vwo 5.
• 3e prijs voor ‘The battle of Midway’ (animatie bovenbouw) van Simon Baltus uit vwo 5.
• 1e prijs voor ‘1944’ (non-fictie onderbouw) van Maxim Schijvens, Quinn Oudhof en Tugra Battal uit vwo 3.
• 2e prijs voor ‘Het horloge’ (fictie onderbouw) van Thijs van Honschoten, Niels Gijsberts, Finn van der Graaf, Jesse Sturm en Rosa Rooijackers uit vwo 3.
• 2e prijs voor ‘De teruggekeerde tijd’ (fictie middenbouw) van Jemy Heijmink, Kasper Hol, Diego Fonseca Santos, Alex Pluta en Vladimir Narimanov uit vwo 4.

Extra prijs
Een jurylidmaatschap voor het Filmfestival FILEM’ON in Brussel, waar 40 jongeren uit heel Europa, inclusief 8 uit Nederland, hun favoriete films zullen beoordelen. Én leerling Thijs van Honschoten uit vwo 3 van het Cals in Nieuwegein is één van de uitverkorenen! Van de eerste prijswinnaars mogen twee crewleden per film mee naar Griekenland in december om daar ter plekke films te maken met internationale filmcrews. ‘Wat een prestaties van onze leerlingen!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk