Katern

Leerlingen Oosterlicht College showen kunstwerken

Op vrijdag 28 januari hebben leerlingen van Havo 5 en VWO 6 van het Oosterlicht College hun eindpresentaties van Kunst Beeldend en Kunst Drama en van BSM getoond. Op de eerste verdieping van de school konden bezoekers, familie, vrienden en docenten, kunstwerken als follies, zelfportretten, kunstobjecten, en een modeshow bewonderen.
Het werk van de afgelopen twee en half jaar was te zien, zodat duidelijk was welke ontwikkeling er was doorgemaakt. Leerlingen en hun artdocentes, Meria Bakker en Mariska Hoogendoorn, liepen rond om tekst en uitleg te geven. Om het vak leuk en uitdagend te houden wordt niet elk jaar hetzelfde gedaan. Dit jaar was het nieuwe de ‘follies’. Dit zijn nutteloze kunstobjecten. Het moest bovendien een schuilplaats uit de werkelijkheid zijn. Een leuke opdracht, vond Marit van den Berg, die, na lang nadenken, een oude schoen op zolder had gevonden en daar plotseling de ‘follie’ in zag, een soort bootje op zee. Zij gaat dan ook verder in de kunst na haar eindexamen.Havo 5 leerlingen hadden een catwalk georganiseerd waarbij het thema ‘objecten, lijflied’ was. Elke leerling showde zijn creatie onder begeleiding van zijn eigen favoriete muziek. Tegelijkertijd werden in het Oosterlicht theater door VWO 6 leerlingen monologen gedeclameerd. Havo 5 leerlingen speelden jeugdvoorstellingen, die gemaakt waren om op basisscholen te spelen. In de gymnastiekzaal vertoonden BSM leerlingen uit H5 en V5 hun acrogym- en dans talenten. Verschillende groepjes leerlingen bouwden menselijke torens, maakten salto’s, dansten en voerden daarmee op muziek indrukwekkende shows op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren