Leerlingen Oosterlicht blootgesteld aan asbest

Tegenover het schoolplein en de hoofdingang van het Oosterlicht College ligt op nog geen 60 meter een oude houten loods met een asbest dakbedekking. Deze loods, (90 meter lang en 24 meter breed) was vroeger in gebruik als houtzagerij en momenteel als caravanstalling. De loods ligt achter de haven van Hatenboer Yachting en staat, aldus een insider, op instorten. Momenteel woont er nog een gepensioneerde vrouw op het terrein. Geen enkel onderhoud wordt er meer gepleegd aan de opstallen.

Tijdens een bezoek aan de school van PvdA raadslid Hans van der Boor werd van der Boor er op geattendeerd dat asbest deeltjes op het schoolplein dwarrelen als de wind ongunstig staat. ‘Reden om aan de bel te trekken’ aldus van der Boor in een artikel 42 brief aan het College van B&W van Nieuwegein.

Van der Boor: ‘Navraag bij de afdeling handhaving leert dat het inderdaad asbest betreft. Het dak is oud en begint te verschilveren. Dit lijkt de fractie van de PvdA een gevaar voor de volksgezondheid zeker gezien de ligging van deze loods. Het Oosterlicht college grenst, door een straat (Dieselbaan), gescheiden er direct aan. Van het College willen wij weten welke acties het College gaat nemen en eist om de gevaren voor de omwonenden op te lossen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk