Leerlingen OBS de Krullevaar naar de gevangenis

“Helemaal geen televisie in de cel?” Dat was één van de vele vragen tijdens het bezoek van de leerlingen van OBS De Krullevaar aan de gevangenis in Nieuwegein. Voorafgaand aan hun bezoek op 24 september jl. kregen de kinderen uitleg over de gevangenis en wat zij konden verwachten. Met een voorlichtingsfilm kregen ze al een eerste indruk van de gevangenissen in Nederland en specifiek van de Penitentiaire Inrichting (PI) Nieuwegein. Aansluitend kregen de leerlingen een rondleiding en was het tijd voor hun vele, vele vragen. Na het bezoek kregen alle kinderen een bewijs, dat zij de gevangenis mochten verlaten en was de unanieme conclusie dat de gevangenis geen pretje is.
Het bezoek van de Krullevaar leerlingen aan de gevangenis past bij de voorbereiding op de tijd na de basisschool. Na dit schooljaar gaan de groep 8 leerlingen naar het voortgezet onderwijs en dat betekent grotere scholen, andere mensen en meer vrijheid. Maar ook komen zij met vele andere, positieve en negatieve aspecten van de maatschappij in aanraking. Het bezoek aan de PI Nieuwegein maakte in ieder geval diep indruk op de Krullevaar leerlingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren