Leerlingen maken theatervoorstelling

Voor het achtste jaar op rij wordt op cultuurprofielschool het Oosterlicht College in Nieuwegein het Poëzieproject georganiseerd. Na een inspirerende workshop door jeugddichter Jos van Hest, schreven de brugklasleerlingen van het vmbo gedichten tijdens de lessen Nederlands. Daarna werkten de leerlingen deze gedichten uit tot een theatervoorstelling onder leiding van hun docenten drama, muziek, handvaardigheid en techniek.

Dit jaar was het thema: Dromen. De leerlingen hadden de vrijheid om dit thema op verschillende manieren vorm te geven. Initiatiefnemer en docent Nederlands Gert-Jan de Ruiter: “Leerlingen schrijven binnen dit project niet alleen hun eigen gedichten, ook mochten de leerlingen voor een aanzienlijk deel zelf bedenken hoe hun voorstelling eruit ging zien. Ook is het voor onze leerlingen erg stimulerend om naar een echte theatervoorstelling toe te werken. Elk jaar zijn de leerlingen weer apetrots op hun eigen voorstelling.”

De theatervoorstelling is te zien op donderdag 19 februari vanaf 20.00 uur in het Oosterlicht Theater taan de Dieselbaan 10 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren