Leerlingen krijgen buiten rekenles in het Natuurkwartier

Buiten rekenles krijgen met voorbeelden zoals blaadjes van de boom of takjes. Even weg van het saaie klaslokaal. Op dinsdagochtend 5 april 2022 om 10.30 uur vindt tijdens de landelijke buitenlesdag de feestelijke introductie van een nieuwe Buitenlesmethode op het Natuurkwartier plaats, bij het MEC. Wethouder Marieke Schouten (duurzaamheid) overhandigt die dag een fraai educatiepakket aan aan meester Gerard Spreeuw van de Mauritsschool.

Het educatiepakket is gemaakt door Groen doet Nieuwegein Goed en BSO Wijs in samenwerking met het Milieu Educatie Centrum Natuurkwartier. Tijdens de landelijke buitenlesdag ontvangen veertien kinderen van de Mauritsschool een buitenles van BSO Wijs in het Natuurkwartier. BSO Wijs! is een BuitenSpeelOpvang opgericht in 2011 waar kinderen het héle jaar door mogen buitenspelen.

Groen doet Nieuwegein Goed wil kinderen meer naar buiten laten gaan en in contact met de natuur in hun eigen buurt brengen. De nieuwe buitenlesmethode ‘Van een binnenles naar een buitenles, zo doe je dat!’ geeft leerkrachten tips om een rekenles ook buiten aan de kinderen te geven. Het geeft advies over waar je op moet letten met een buitenles en hoe je dat op een verantwoorde en veilige wijze op je schoolplein, naast gelegen grasveld of park in buurt kunt doen.

De Nationale Buitenlesdag 5 april is een initiatief van IVN Natuureducatie om buitenonderwijs meer mogelijk te maken. Groen doet Nieuwegein Goed wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren