Leerlingen in actie voor bootvluchtelingen

Afgelopen vrijdagmiddag werd op de Mauritsschool feestelijk de Kinderboekenweek afgesloten. Daarbij waren alle ouders uitgenodigd. In alle klassen presenteerde de leerlingen een werkje dat ze de afgelopen week gemaakt hadden met het thema ‘Raar maar waar.’ Dit thema van de Kinderboekenweek heeft anderhalve week centraal gestaan in de hele school.

Naast deze afsluiting stond de middag in teken van de actie voor de bootvluchtelingen. In alle groepen hadden leerlingen drie weken lang het statiegeld van lege flessen ingezameld. Op deze laatste middag werd dat bedrag nog aangevuld met de verkoop van mooie werkjes en eten en drinken door alle leerlingen. Met deze twee acties is een mooi bedrag van 640 euro opgehaald. De Mauritsschool verdubbelt dit bedrag, dus in totaal wordt 1280 euro geschonken.

Symbolisch werd dit totaalbedrag via een cheque door directeur Hilbert Boverhof overhandigd aan Stefan van Eijk. Hij gaat op twee november naar Athene in Griekenland, om daadwerkelijk steun te bieden aan deze vluchtelingen. Stefan was heel blij met deze bijdrage en vertelde dat het geld besteed gaat worden aan materiaal dat hard nodig is, zoals bijvoorbeeld opvangtenten.

De leerlingen van de Mauritsschool en hun ouders zijn er in ieder geval van verzekerd, dat hun geld op een goede manier wordt besteed! Zij kunnen terugkijken op twee goed geslaagde acties en mogen zeer tevreden zijn met het resultaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk