Leerlingen De Toonladder krijgen praktijkles op volkstuinencomplex Galecop

Leerlingen van basisschool De Toonladder Galecop waren afgelopen donderdag op bezoek bij de Amateurtuindersvereniging Galecop. Via het moestuinproject ‘Groen doet Nieuwegein Goed’ leren de kinderen op school zelf hoe ze groenten moeten verbouwen.

Rob de Bruin

Tijdens de rondleiding op het volkstuincomplex aan de noordkant van Nieuwegein, in de punt van Plettenburg, gingen de kinderen in gesprek met verschillende tuinders en werden zij getrakteerd op verse groenten en fruit. Er werd natuurlijk ook limonade geschonken, gemaakt van blaadjes van de dropplant die zij zelf hadden verbouwd. Imker Bert Enting gaf een uitleg over het houden van bijen.

Bij het vertrek kreeg iedereen een goodiebag mee. De kinderen vonden het een leerzame ochtend en stelden veel vragen. Ondanks de hitte was het zeker een dag om nog een keer over te doen.

Over de Amateurtuindersvereniging Galecop
Amateurtuindersvereniging Galecop is een volkstuincomplex aan de noordkant van Nieuwegein, in de punt van Plettenburg. Deze bevindt zich in de hoek van het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal. De vereniging bestaat sinds 27 februari 1976 en heeft een actief bestuur en een VUT-ploeg die een flink deel van het algemeen onderhoud uitvoert.

Groenten, bloemen en fruit van eigen (klei-)bodem
Het volkstuincomplex heeft een mix van moestuinen en bloementuinen met hier en daar fruitbomen. Ook is er een amfibieëntuin en een vlindertuin. De grondsoort is rivierklei. Van april tot in mei zijn in de kas groenteplanten te koop op dinsdag- en zaterdagochtend.

Schuurtjes, kassen en tunnels
Veel huurders hebben op hun tuin een tuinhuisje, kas of tunnel geplaatst. Voor het plaatsen van een bouwsel is een vergunning nodig (zie huishoudelijk reglement). Alle tuinen grenzen aan een sloot die tevens de watervoorziening is. Er is geen stromend water en elektriciteit op de tuinen maar wel in het verenigingsgebouw. Overnachten is niet toegestaan op het terrein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk