Leerlingen De Schakel weten wat respect is

Wethouder Stekelenburg bezocht OBS De Schakel in het kader van de landelijke ´Week van het respect.´´Wat is respect?´was de eerste vraag die wethouder Stekelenburg vrijdag 13 november stelde aan de leerlingen van groep 7 van OBS de Schakel. Hij was speciaal naar de school gekomen om, in het kader van de landelijke georganiseerde ‘Week van het respect’ met de leerlingen van gedachten te wisselen over wat zij onder respect verstaan en hoe respectvol zij zelf handelen.

De wethouder had allerlei quizvragen bedacht aan de hand waarvan hij met de leerlingen in gesprek ging. Bij iedere vraag konden zij kiezen uit drie antwoorden: een respectloze oplossing, een tussenoplossing en een respectvolle oplossing. Al gauw bleek dat iedereen precies wist wat de meest respectvolle antwoorden waren, hoewel de leerlingen eerlijk genoeg waren om toe te geven dat ze in het echte leven, net als vele anderen, ook wel eens voor een andere optie kiezen. De vraag over het vinden van een portemonnee leverde bijvoorbeeld de nodige discussie op. De kinderen waren het erover eens dat je die terug moet geven als je kunt achterhalen van wie hij is, maar wat als dat niet het geval is?

Gelukkig bleek de wethouder zelf ook wel eens te kiezen voor de tussenoplossing. Hij vertelde de kinderen bijvoorbeeld open over het dilemma van zijn verjaardag, die op 4 mei valt. Hierdoor heeft vaak minder aandacht voor de dodenherdenking. Respect voor de juf vonden de kinderen zonder uitzondering belangrijk en dat bleek ook duidelijk uit de sfeer in de klas. Zij wordt door iedereen netjes met u aangesproken en de leerlingen waren het er unaniem over eens dat door de uitleg van de juf heen praten niet respectvol is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren