Leerlingen Cals College halen speelgoed op voor de Speelgoedbank in Nieuwegein

Dit jaar konden de leerlingen van het Cals College in Nieuwegein helaas geen Christmasfair organiseren vanwege het Coronavirus. Maar voor de eerste en tweede klassen zijn we toch een kerstactie gestart. Het doel van de actie was de Stichting Speelgoedbank Nieuwegein.

In de mentorlessen van de leerlingen is aandacht besteed aan dit goede doel en de leerlingen hebben vervolgens zoveel mogelijk schoon en heel speelgoed verzameld. Woensdag 9 december jl. hebben alle mentoren de zakken met speelgoed op school ingeleverd, en dat waren er veel! Een dag later konden de leerlingen, na een afspraak gemaakt te hebben met de Speelgoedbank aan de Vredebestlaan 23, het speelgoed langs brengen.

Op de foto’s hieronder zijn de zakken met speelgoed goed te zien. ‘Onze leerlingen hebben hiervoor uit hun eigen collectie een selectie gemaakt en tonen daarmee extra betrokkenheid bij deze kerstactie. Dat hebben ze heel goed gedaan!’ aldus Anniek van der Lely, docent Frans aan het Cals College in Nieuwegein.

Foto: Cals College Nieuwegein

Wat is een Speelgoedbank?
De Speelgoedbank Nieuwegein is een vrijwilligersorganisatie welke gebruikt- en nieuw speelgoed inzamelt en deze gratis uitgeeft aan kinderen tot 12 jaar waarvan de ouders om financiële redenen of door de thuissituatie geen speelgoed voor hun kinderen kunnen kopen.

Speelgoed is erg belangrijk voor de ontwikkeling, fantasie, motoriek en creativiteit van kinderen en is ook zeer leerzaam. Om het (voor)lezen te stimuleren krijgen de kinderen altijd een aantal boeken mee. Speelgoed maakt het makkelijker voor een kind om met andere kinderen te spelen en is daarmee goed voor de sociale contacten.

Kinderen tot 12 jaar in het bezit van de Stadspas zijn onder begeleiding van hun ouder(s) of verzorger(s) 1x per maand welkom om gratis 2 stuks speelgoed + 1 spel of puzzel + 2 leesboekjes + 1 knuffel + 2 Cd’s of Dvd’s te komen uitzoeken. Het speelgoed is over het algemeen gebruikt speelgoed en de kinderen mogen deze houden. Als de kinderen jarig zijn streven de vrijwilligers ernaar dat zij nieuw speelgoed krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren