Leerlingen Anna van Rijn in de prijzen bij de Olympic Moves Schoolfinales

Op vrijdag 7 juni jl. hebben de teams die zich geplaatst hebben, de schoolfinales Olympic Moves gespeeld in Arnhem en omgeving. Ook het Anna van Rijn College uit Nieuwegein heeft meegedaan. Met 60 leerlingen nam de school deel in de volgende categorieën: jongens zaalvoetbal klas 1-2, meiden zaalvoetbal klas 3-4, floorbal jongens en meiden schoolteam, dansklas schoolteam, hockey schoolteam & basketbal klas 3-4.

Olympic Moves 2024

‘Supergoed hoeveel leerlingen en teams zich hebben gekwalificeerd voor de finales, dit is al een compliment waard! Het was een supergezellige en sportieve dag wat tot goede resultaten heeft geleid. We hebben vier prijzen gewonnen!’ aldus de school in een bericht op de website.

Eerste en derde prijs bij zaalvoetbal
Team meiden zaalvoetbal is eerste geworden van Nederland, ze hebben alle vier de wedstrijden gewonnen en zijn dus meer dan terecht kampioen! Team jongens zaalvoetbal speelde goed voetbal, maar helaas waren twee teams sterker. De jongens wisten de strijd om plek 3 en 4 te winnen en behaalden hierdoor de derde plaats.

Ook twee prijzen bij Floorbal
Bij Floorbal zijn ook twee prijzen gewonnen. Team meiden schoolteam wist de eerste plaats te behalen; de meiden werden vorig jaar nog tweede, een knappe prestatie. De jongens behaalden een verdiende derde plek, door een keer te winnen en een keer gelijk te spelen.

Naast dat er een aantal prijzen zijn gewonnen, zijn er ook teams die het net niet hebben behaald. Het hockey-schoolteam speelde een leuk toernooi met speelsters van leerjaar 1 tot en met 5. ‘Superknap hoe ze speelden, voor het Anna zit het in de toekomst wel goed met Olympic Moves met deze hockeysters’ zegt een docent lichamelijke opvoeding.

Voor de basketballers was het, op het zeer sterke deelnemersveld, helaas niet gelukt om door te dringen tot de finales. Ze speelden goed, alleen kwamen ze in twee wedstrijden net twee punten tekort. ‘Wel top gespeeld en ook binnen het basketbal zit bij ons genoeg kwaliteit om op te bouwen in voor de komende jaren.’

Voor het tweede jaar op rij heeft de dansklas zich gekwalificeerd voor de finales. ‘De dansers hebben het ontzettend goed gedaan. Het was voor de jury niet goed genoeg om in de prijzen te vallen, maar een dik compliment voor de dansers hoe ze zich hebben laten zien!’

‘We hebben een superleuke dag gehad met collega’s, leerlingen en ouders. We gaan zeker door om ons ook volgend jaar weer te kwalificeren voor de schoolfinales!’

Over de Olympic Moves
Door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 380 middelbare scholen aan mee, wat meer dan de helft is van alle middelbare scholen in Nederland!

Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van KVLO en NOC*NSF, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land. Gezonde Generatie is sinds 2020 partner van Olympic Moves.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk