Leefbaar Nieuwegein deelde balonnen uit

Op de zaterdagmarkt van 1 december verraste Leefbaar Nieuwegein de jongste jeugd met grote geel-oranje ballonnen op Cityplaza. De ouders kregen een boodschappenbriefje mee, dat deze nieuwe stadspartij had opgesteld. Een flyer met wensen en ambities, waarmee Leefbaar Nieuwegein de verkiezingen van 2002 in zal gaan.

Deze actie is de tweede waarmee Leefbaar Nieuwegein zich aan de Nieuwegeinse bevolking presenteert. De eerste keer vond begin september plaats in De Baten. De meest gestelde vraag van zaterdag was: “wat hebben jullie met Leefbaar Nederland?” Het antwoord was steevast:”Leefbaar Nieuwegein is een stadspartij, die niets te maken heeft met de club van Pim Fortuyn of Henk Westbroek”.

In Nieuwegein is al in de jaren zeventig een actiegroep onder de naam Leefbaar Nieuwegein naar buiten is getreden. Deze groep heeft toendertijd met het oog op de Nieuwegeinse leefbaarheid veel werk verricht. Leefbaar Nieuwegein wil nu in dat kader en doel verder en hebben daarom voor de naam Leefbaar Nieuwegein gekozen. Op 10 december zal de partij een bestuur kiezen. Dat gebeurt om 20.00

uur in De Baten. Wie daaraan mee wil doen kan zich vooraf – of op de avond zelf – als lid aanmelden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk