Lantaarnstede deels afgesloten op 19 en 20 december

Op maandag 19 en dinsdag 20 december wordt er vlak naast de Lantaarnstede geheid. Voor de veiligheid van bewoners en bezoekers van Cityplaza worden op deze twee dagen de lift en de trap van de Lantaarnstede naar het Stadsbalkon afgesloten. Ook fietsenstalling De Fietspomp en de in- en uitrit van parkeergarage Stadshuis aan de Lantaarnstede zijn deze dagen dicht. Zo kunnen wegschietende stukjes steen geen letsel of schade veroorzaken. Ook kan de aannemer het geluidsscherm beter plaatsen om het heigeluid tot een minimum te beperken.

De winkels in Cityplaza en de voorzieningen zoals theater DE KOM en het Stadshuis blijven bereikbaar. Fietsers kunnen hun fietsen stallen in fietsenstalling De Snelbinder aan de Ringstede 2 en in de pop-up fietsenstalling op het Stadsplein naast broodjeszaak Subway. Automobilisten kunnen hun auto gewoon parkeren in parkeergarage Stadshuis. De ingang aan de Nachtwachtstede blijft open. De andere parkeergarages in City zijn deze dagen ook open. Bezoekers die lopend, met een rolstoel of een scootmobiel komen, kunnen Cityplaza via de Raadstede bereiken.

Uitloop heiwerkzaamheden
Tijdens de vakantie liggen de werkzaamheden in City (zowel het Stationsgebied als bij CityPromenade) tijdelijk stil, zodat iedereen van de feestdagen kan genieten. Dit betekent dat er niet gewerkt wordt van 24 december tot en met 8 januari. De heiwerkzaamheden voor de CityPromenade zullen hierdoor uitlopen. Het heien gaat mogelijk nog tot eind januari 2023 door.

Op maandag 9 januari 2023 gaat de bouw verder. Eind januari is het heien klaar. Aannemer Koopmans: ‘We realiseren ons dat dit later is dan verwacht, maar het einde is in zicht.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk